PM Powerman Spanien

Susanne Svendsen fra Aarhus bliver nr. 2, i årets første race i world cup serien, for duathlon, på distancen 10km løb - 60km cykling - 10km løb, som blev afholdt ved feriebyen Can Picafort på Mallorca.

Susanne forsvarede dermed sin førsteplads på verdensranglisten, ved årets første stævne i Powerman serien som blev kørt på Mallorca. Et stævne som ellers på forhånd så ud til at blive svært, med et rigtigt stærkt lineup på startlisten, et af de stærkeste felter længe i et ikke-mesterskabsløb.

Det var første gang at stævnet blev afholdt, men med udgangspunkt omkring Ferrer Sportshotels var rammerne i orden, og stævnet en succes, på trods af lidt regn og blæst.

På første løbetur, holdt Susanne et kontrolleret men hurtigt pace, og måtte hurtigt lade spanske Marvi Garcia(senere vinder) og en hollænder løbe, dog med kort snor.

På cyklingen blev hollænderen hurtigt hentet og sat, mens spanieren trak yderligere lidt fra. Også på anden løbetur var spanieren lidt hurtigere, og dermed kunne hun løbe i mål til en sikker sejr i tiden 2.53.31 mens Susanne kom i mål på en mindst lige så sikker andenplads i tiden 2.57.06 med 4 min. ned til Monica Grossrieder fra Tyskland som kom i mål på tredjepladsen.

"Det var en rigtig god formtest her tidligt på sæsonen hvor jeg endnu ikke er begyndt at træne fart, specielt på cyklen kom det til udtryk som forventet, med manglende power" sagde Susanne efter løbet, "men en indikation af en form, som er lige hvor den skal være på nuværende tidspunkt" 

Flere andre danskere gjorde det ligesom Susanne rigtigt godt i racet, blandt andet vandt Susannes klubkammerat Søren Bystrup stævnet for herrerne, og Kasper Hartlev fra København kom i top 10 i sin Powermandebut.

Susanne´s næste stævner er EM kort duathlon d. 17/4, samt et af årets hovedmål, nemlig EM lang duathlon som afholdes i København d. 8/5 i forbindelse med Powerman Danmark.

mere om stævnet:

www.powermanspain.com  

www.powerman.org

3/9-15: PM Før VM pressemeddelelse

Susanne Svendsen deltager søndag d. 6. september i sæsonens sidste og vigtigste stævne VM i lang duathlon i Zofingen, Schweiz. Hun er meget veloplagt og tror selv, at en sejr er inden for rækkevidde.

10 kilometers løb, 150 kilometers cykling og så lige 30 kilometers til sidst. I alt skal Susanne Svendsen tilbagelægge 190 kilometer kuperet terræn i de Schweiziske alper, når hun på søndag skal forsøge at erobre den øverste plads på podiet.

Sidste år blev det til en flot femte plads, men i år går Susanne Svendsen benhårdt efter guldet. Og det er heller ikke urealistisk, for Susanne Svendsen er blandt favoritterne til at kæmpe om podiepladserne til dette års verdensmesterskab. Hun er dog oppe imod et farligt felt, blandt andet bestående af sidste års vinder Emma Pooley fra England.

Susanne Svendsen fik i juni et flot resultat til Challenge Danmark på ironmandistancen, og det giver forhåbninger om et godt ræs på den lange distance i Zofingen. Hun har også siden opnået flotte resultater, senest da hun den 23. august vandt en 1. plads i powermanserien i Østrig.

Verdensmesterskabet i lang duathlon bliver afholdt i den lille by Zofingen, som ligger i det nordlige Schweiz. Det er i år 8. år, at finalen i powermanserien afholdes der. Det kuperede terræn og det omskiftelige schweiziske vejr vil være en indbygget udfordring på ruten. Det bliver for Susanne Svendsen den største udfordring på løberuterne, fordi den hårde blæst og regn vil komme til at påvirke hendes fysik.

Kvinderne begynder kl. 08.00 søndag morgen, og de forventes at nå i mål omkring 7 timer senere.  Mændene begynder en time senere end kvinderne, hvilket betyder, at der også er en indbyrdes konkurrence mændene og kvinderne i mellem, om hvem der kommer allerførst i mål.

Stævnet i Zofingen er duathleternes svar på Ironman Hawaii, og der er stor prestige i at vinde stævnet. Med de hårde ruter kan alt dog ske, så ingen kan vide sig sikre på resultatet.

PM Challenge Denmark

Aarhusianske Susanne Svendsen fik lørdag debut på Ironmandistancen, med en fornem 4. plads i sluttiden 9.36.21 ved første udgave af Challenge Denmark som foregik i Herning og Billund.
 
Da et par af de duathlonstævner Susanne havde på sæsonplanen, desværre af forskellige årsager, blev aflyst måtte duathleten som normalt ikke svømmer, finde et nyt mål for første halvdel af sæsonen, og med et spændende nyt triathlonstævne med Svømning i Fuglsang Sø ved Herning, cykling til Billund, samt løb omkring Legoland og Lalandia, var valget klart, det var tid for debut på den fulde jernmandsdistance, 3,8km svømning, 180km cykling og til sidst et marathonløb på 42,2km i løbeskoene.
 
Med kun 5 ugers intensiv svømmetræning, og specialforberedelse til stævnet, var Susanne som forventet klart sidst ud af vandet hos elitekvinderne, med hele 25minutter til de forreste, og dermed i en helt ny situation i forhold til de mange duathlonstævner hvor hun som regel er én af de første i skiftezonen, derfor galt det om at holde hovedet koldt og ikke jagte for hårdt i starten.
Langsomt men sikkert kom Susanne tættere på de foranliggende pånær de to allerforreste som cyklede en smule hurtigere end Susanne, og efter 110km på cyklen blev de første piger hentet, og på de sidste 30km cykling havde Susanne faktisk en af de hurtigste cykeltider blandt pigerne, og hun kunne stille cyklen som nr. 8, med ca. 25minuter til de to forreste og 20minutter til nr. 3
 
Susanne udtaler: "Jeg kunne set i bagklogskabens lys nok have presset lidt mere på cyklen, hvor jeg specielt på første halvdel kørte meget konservativt af respekt for distancen, men omvendt, så var jeg jo frisk til at løbe :-)" 
 
Og frisk til at løbe var Susanne, med en afsluttende marathontid på 3.07 som var ca. 12minutter bedre end næstbedste dame, og som kun ca. 9mænd i stævnet kunne gøre bedre fik hun løbet sig op som nr. 4 med kun 3 minutter op til 3 pladsen.
 
Susanne siger med et stort smil: "Det var et virkeligt godt arrangeret stævne, specielt i forhold til at det var første gang, og jeg håber virkeligt de får stor opbakning fra atleterne til de kommende års stævner, specielt i forhold til børnefamilier var det perfekt. Jeg havde selv et fuldstændigt fantastisk ræs hele vejen igennem, og er fuld af gå på mod og fortrøstning frem mod årets helt store mål som er VM lang duathlon i Schweiz d. 6. september, selvom jeg forhåbentligt lige skal have en uges pause eller to inden.    
 
Og netop VM har tidligere været lidt en udfordring for Susanne pga. den lange distance, 10km løb - 150km cykel og 30km løb, men med successen ved Challenge må Susanne siges at have knækket koden i forhold til distancen.

PM EM 2015

Duatleten Susanne Svendsen løb og cyklede sig i dag d. 12. april til en femteplads til EM i duathlon i Horst. Hun både løb og cyklede i godt tempo, men dårlige skift i mellem løb-cykel-løb gør, at hun ikke opnåede den ønskede podieplads.

 

Det var et supertæt og stærkt ræs, der var præget af et højt tempo. Susannes Svendsens første løbetur gik efter planen, og hun kom ind som nummer 5. Desværre kiksede hendes skifte til cyklen, og hun fik en dårlig start på de 60 kilometers cykling. Det dårlige skifte betød, at hun fra start blev overhalet af  to deltagere, så hun cyklede som nummer 7. Da hun først kom rigtigt i gang på cyklen, gik det stærk, og Susanne Svendsen endte cyklingen som nummer 3. Endnu et dårligt skifte fra cykel til løb betød, at hun på de sidste 10 kilometers løb blev overhalet af to hurtigløbere. Hun endte med en femteplads, kun 20 sekunder fra bronze. 

 

Susanne Svendsen var inden løbet optimistisk og havde som minimum håbet på en podieplads. Hun er dog tilfreds med sin placering, og synes ikke at en femteplads til EM er helt ude i skoven. Men hun er ærgerlig over at skiftene kiksede. Havde hun ramt skiftene bedre, havde hun været nummer to efter cyklingen og et bedre andet skifte ville have betydet, at hun havde haft større afstand til de hurtige løbere. Susanne Svendsens træner, Jasper Nielsen, vurderer, at hun samlet taber omkring 45-55 sekunder på de dårlige skift. 

 

Vinderen af løbet blev Laura Hrebec fra Schweiz. Hun klarede de 10 kilometers løb, 60 kilometers cykling, 10 kilometers løb på 2.46,35 timer. Susanne Svendsen kom i mål 3,23 minutter senere end Laura Hrebec. 

PM: Kampklar til EM 2015

Den erfarne atlet Susanne Svendsen, fra Aarhus, deltager søndag d. 12 april i EM i Duathlon. Hun har inden stævnet trænet hårdt og føler, at en sejr er inden for rækkevidde.

 

Når Susanne Svendsen på søndag løber over EM-startstregen, er der ingen tvivl om, at hun går efter guldet.  En sejr ser bestemt ikke urealistisk ud, for lige nu ligger hun nr. 1 på Powermans verdensrangliste.

 

EM i Duathlon afholdes i den Hollandske by Horst, det er et stævne, der har været fast tradition i Powerman Serien de sidste mange år. Distancen lyder som oftest på 15 km løb, 60 km cykling, 7,5 km løb. I år er distancen lavet om. Den starter med 10 km løb, derefter 60 km cykling og slutteligt 10 km løb. Ændringen bør give Susanne Svendsen en fordel. Hun har tidligere vist, at hun er stærk på anden løbetur, og det vil hun få stor gavn af nu. Det forventes nemlig, at der vil blive løbet en del hurtigere på første tur, hvilket betyder, at mange af atleterne vil komme til at cykle ud på ruten sammen. Derfor vil det angiveligt være anden løbetur, der kommer til at være afgørende for resultaterne.

 

Susanne Svendsen fik sidste år et nyt job på kun 20 timer om ugen. Hun har desuden været skades- og sygdomsfri siden december. Disse ting i kombination betyder, at Susanne Svendsen har haft de bedste forudsætninger for en fokuseret og kontinuerlig træning.

 

Selvom Susanne Svendsen ser sine chancer som gode til EM, er hun ikke i tvivl om, at hun er oppe i mod et meget skrapt felt. De største konkurrenter, vurderer hun, er, den forsvarende mester fra Tyskland, Jenny Schulz, Eva Nystrøm fra Sverige, der flere gange har placeret sig nummer 2 til EM, og den danske Maja Stage Nielsen fra Odense.

 

 

Fakta om Susanne Svendsen:

 ·         Hun har kørt stævnet hvert år siden 2006, og hendes bedste placeringer er nr. 3 i både 2012 og 2014

 

 ·         Susanne vandt i 2014 3 powerman stævner, blev nr. 3 til EM og 5 til VM.

 

 ·         Lige nu ligger hun nr. 1 på Powermans verdensrangliste og nummer 2 på ITU Duathlon ranglisten.

 

 

PM Powerman Zofingen, 10/9

Susanne Svendsen fra Viby tager 5. pladsen til VM lang duathlon i fantastisk vejr i Schweiz.

Powerman Zofingen - VM Lang duathlon

10km løb - 150km cykling - 30km løb

Susanne sluttede sæsonen af med VM lang Duathlon i Zofingen, et stævne som Susanne har kørt 5 gange tidligere men ikke tidligere haft succes med på den helt lange distance, derfor var målet inden konkurrencen at få et ræs hvor der var en følelse af overskud og flow hele vejen, et mål som til fulde lykkedes at opfylde.

På første løbetur stod det hurtigt klar at en schweizer, en tysker og den tidligere professionelle cykelrytter Emma Pooley fra England ville sætte et højt tempo, så Susanne lod de tre løbe og kom til første skifte ca. 1min efter de tre.

På cyklingen var der ingen over eller ved siden af Emma Pooley som satte tingene på plads og kunne stille cyklen med 15min til nr. 2. Susanne stillede cyklen som nr. 4, med et godt stykke til nr. 3 men 4piger ganske kort efter. 

På de sidste 30km løbe lykkedes det Susanne at holde alle, pånær en stærkt løbende tysker bag sig, og der blev dermed til en femteplads til en meget glad Susanne, som kunne løbe i mål i tiden 7timer og 33 minutter. Emma Pooley vandt i ny klar stævnerekord.

Nu står den på vinterpause inden en ny sæson sætter ind med mange nye Powermanstævner. Med dagens resultat overvintrer Susanne på 1 førstepladsen på verdensranglisten, så det giver et godt udgangspunkt for næste sæson.

Susannes klubkammerat Søren Bystrup gentog med en meget fornem præstation, sin bronzemedalje fra 2012 og er dermed også en meget glad mand.

4/8: PM Belgien

Susanne vinder Powerman Belgien suværent med 6min til nr. 2

DM ½IM

Susanne stillede søndag til start til det danske mesterskab på ½IM for at forsøge at forsvare sit danske mesterskab. Det blev en rigtig god konkurrence for Susanne, med gode formindikationer på både cykling og løb. Maja Stage Nielsen fra Odense vandt mesterskabet med en suveræn kombination på cykling og løb, og Kirsten Petterson, Esbjerg, blev nr. 2 efter at have startet løbeturen sammen med Susanne, men desværre vist sig lidt for stærk på den afsluttende del. 

 
Hos herrerne vandt Thomas Strange fra Odense.

PM: VM Kort duathlon, 15.plads

Susanne Svendsen måtte erkende at 8 uger med 5 konkurrencer var for hård kost, og måtte se sig sat eftertrykkeligt på plads til VM kort duathlon.
 
Allerede tidligt på de første 10km løb blev det klart at Susanne ikke kunne følge fronten idag, og med et løb under standard, og dermed et tidstab på 2,5minut på de 10km måtte Susanne allerede her erkende at det ikke ville blive hendes dag.
Hun kørte dog fuldt tryk på cyklen og var efter 10km kørsel inden for 300m af gruppe 2 hvor den senere sølvvinder sidder.
 
"Jeg havde rigtigt tunge ben på første løbetur og må erkende at jeg har gabt over for meget, stævnemæssigt, de sidste 8 uger." Konkluderer Susanne.
 
Desværre fangede hun ikke gruppen, som kort efter satte tempoet op, og øgede afstanden en smule til Susannes lidt mindre gruppe, hvor hun sad sammen med 3 andre.
 
Resten af de 40km cykling, og de sidste 5km løb var et spørgsmål om overlevelse, og Susanne holdt altså en 15 i mål, små 5minutter efter vinderen Sandra Levenez fra Frankring som viste sig suveræn og kørte hele konkurrencen fra spids.
 
Nu står den på 2 ugers "sommerferie" inden træningen for alvor går igang mod årets helt store mål for Susanne, VM lang Duathlon d. 7/9 i Schweiz.

28.05-2014: PM: VM Kort duathlon

Når duathleten fra Århus på lørdag deltager ved VM kort duathlon er det kun anden gang hun kører denne type konkurrence hvor man må ligge på hjul under cykeldelen, alligevel er hun af den internationale triathlon union udnævnt som favorit.


VM kort duathlon køres i Spanien, eller rettere benævnt Galicien i byen Pontevedra i weekenden d. 31/5 - 1/6 og det er med dansk deltagelse blandt favoritterne.
 
Normalt begår Susanne Svendsen fra Århus sig bedst på de lange duathlonkonkurrencer som varer 4-6 timer, og som køres efter enkeltstartsregler, men når hun på lørdag deltager ved VM kort duathlon, for kun anden gang, er det på distancen 10km løb - 40km cykling - 5km løb, som forventes at tage lige omkring 2timer for kvindernes vedkommende og hvor der undervejs må køres i felter på cykeldelen.
 
"Da det der må køres i felt på cykeldelen gælder det om at løbe en smule over evne på første løbetur sådan man er med i første gruppe, eller tæt på efter de første 10km, det vil blive noget af det hårdeste jeg har oplevet, men jeg føler mig klar til ræset og tror på det" siger Susanne kort før afrejse til Spanien.
 
Susanne må formodes at være en af de stærkest cyklende piger i feltet så hvis hun kan være inden for et minut fra de allerforreste på den første løbetur vil det se rigtigt lyst ud, taktikken vil så være at prøve at slå et hul på cykeldelen og komme i et udbrud på den sidste del. Realistisk set bør det være muligt for Susanne at kæmpe med om podiepladserne, men en top 6 vil være et absolut godkendt resultat.
 
"Med drafting på cyklingen gælder det om at holde hovedet koldt og hele tiden tage de rigtige taktiske beslutninger, det er marginalerne der gør forskellen" Siger Susanne.
 
De værste konkurenter må formodes at blive Sandra Levenez og Sabrine Montmarteau begge Frankrig samt Monica Calderon fra Colombia, men også nogen af de stærke piger fra triathlon worldcuppen er til start.
 
Konkurrencen starter for kvindernes vedkommende kl. 15 på lørdag og forventes slut omkring kl. 17.
Susanne har start nr. 1 da hun er den højest rangerende fra den Internatinale Triathlon Unions duathlonrangliste som stiller til start.

PM: Powerman Tyskland

Susanne Svendsen kørte idag Powerman Tyskland under helt vanvittige forhold med 5-8grader og konstant regnvejr, hvilket betød at ca 2/3 af feltet måtte udgå pga. underafkøling, under cyklingen i de sydøsttyske bjerge.

 
På de første 16km løb, kunne Susanne ikke følge sidste års VM toer Julia Viellehner fra Tyskland som fik slået et hul på ca. 3min. det skulle dog hurtigt vise sig at Julia havde løbet lidt over evne og samtidigt ikke havde helt styr på påklædningen, så allerede efter 15 af de 64km cykling var hun hentet og efter første halvdel af cyklingen måtte hun desværre, som ca. 2/3 af feltet udgå, rystende af kulde.
 
Kathrin Esefeldt fra Tyskland ,,havde som Susanne valgt den rigtige påklædning, og det rigtige tempo fra starten og efter første halvdel af cyklingen havde hun næste hentet Susanne, som blev overhalet efter ca. 40km. Susanne kom dog stærkt igen og ved 50km kunne hun igen tage spidsen, og endda slå et hul på 2 minutter inden de sidste 8km løb. Normalt ville det betyde en sikker sejr, men pga. de ekstreme vejrforhold, var det en kamp at komme igang med at løbe. Heldigvis var det også en kamp for alle andre og Susanne kunne øge sit forspring og løbe i mål, med 5minutter ned til nr. 2 som blev Kathrin Esefeldt fra Tyskland.
 
"Jeg har aldrig frosset så meget, og overvejede seriøst at udgå efter halvdelen af cyklingen. Det hjalp dog med lidt mental opbakning fra min træner, og så fik jeg en "lun" drikkedunk så jeg kunne få varmet maven lidt op igen." siger Susanne efter stævnet og fortsætter "det var virkeligt en arbejdssejr og en kamp som mental kan bruges i stævnerne fremadrettet."
 
Med sejren indtager Susanne, for første gang, førstepladsen på duathleternes verdensrangliste under IPA (Intenational Powerman Association).
 
Næste konkurrence for Susanne er VM kort duathlon som køres den 31/5 i Pontevedra, Spanien, og som afslutter første halvdel Susannes sæson.
 
 
mere om stævnet:
 
mere info om Susanne
www.susannesvendsen.dk eller via facebook.

DM kort duathlon 2014

Næste stævne i rækken blev DM kort duathlon, som desværre blev et stævne helt uden opbakning fra Triathlon-/duathlondanmark... både med hensyn til atleter og forbund.

Med kun 7 eliteherrer og 2 kvinder til start blev det et stævne som Susanne nedprioriterede kraftigt, og hun måtte hurtigt erkende at hun på dagen ikke kunne være med Maja Stage Nielsen fra Odense som vandt, med en utrolig flot præstation, som Susanne skulle have været helt på toppen for at være i nærheden af. Stor cadeau til Maja for at holde trykket, og farten høj, hele vejen igennem.
Hos herrerne vandt Peter Østergaard fra Odense med en suveræn stærk præstation.

27/4-14. PM Powerman Danmark

Desværre var distancen (10km løb - 120km cykling - 20km løb) for meget og for tidligt på sæsonen til at kunne lokke et stort og kompetitivt kvindefelt til Islands Brygge, til første danske konkurrence i duathleternes World Cup serie, men det forhindrede ikke Susanne Svendsen fra Aarhus i at demonstrere sit niveau. 

 
Allerede fra morgenen stod det klart at det ville blive en varm dag på cyklen og i løbeskoene, og det var derfor vigtigt allerede fra de første skridt i løbeskoene, at have styr på disponeringen af konkurrencen, samt væske og energiindtag, en ting som flere af deltagerne ikke havde læst helt op på, og kom til at lide under senere i den lange konkurrence.
 
"Det er aldrig tidligere lykkedes mig at have en god konkurrence, hele vejen igennem på de helt lange stævner og derfor var løbet idag en perfekt mulighed for at teste en masse ting af inden resten af sæsonen, specielt omkring væske og disponering på de lange distancer" Siger Susanne der ved stævnet idag fik kørt en perfekt konkurrence, som giver fornyet håb for, at det kan lykkedes ved VM på den lange distance, senere på året
 
På første løbetur løb Susanne det planlagte pace, og med en tid på 37.14 for de 10km havde hun allerede her et forspring på ca. 2.30 ned til Annette Corydon fra Silkebrg som sluttede på andenpladsen. Under de 120km cykling kørte Susanne suverænt hurtigste tid og øgede sit forspring med 5min, og kunne dermed går ud på de sidste 20km løb med et forspring på lige over 8minutter til den senere toer.
På sidste løbetur gav Susanne den fuld gas på den første runde af 5km og fik derefter besked på at sætte tempoet lidt ned for at smadre benene mindst muligt. Det blev dog alligevel til klart hurtigste løbetid med 1time og 20 minutter for de 20km og dermed kunne Susanne løbe i mål med 15min forspring til nr. 2. Nr. 3 blev Laura Marie Jørgensen Hulgaard fra Viking Atletik.
 
Susanne siger: "Desværre var feltet ikke så stærkt idag, men jeg fik kørt en rigtig god og meget værdifuld konkurrence, med henblik på VM senere på året og glæder mig virkeligt over at Powerman Serien er kommet til Danmark, med et kvalitativt godt stævne"

Næste år ligger stævnet en måned senere, og det kan forhåbentligt give et lidt stærkere felt
 
Hos herrerne vandt den rutinerede Franskmand Anthony Le Duey i et tæt opgør med Søren Bystrup fra Aarhus, som havde et godt forspring til englænderen Matt Moorhouse på 3. pladsen.
 
 
mere om stævnet:

14/4-2014 PM ang. EM

Susanne Svendsen fra Aarhus 1900 Triathlon fik i dag skudt sæsonen igang, med en bronzemedalje til EM, og vist at hun er tilbage på toppen efter et miserabelt 2013
 
EM Duathlon blev idag afholdt i den Hollandske by Horst, på flade ruter med masser af sving og brosten, og allerede på de første 15km løb fik Susanne vist at hun kunne kæmpe med om medaljerne som toneangivende i frontgruppen. En enkelt franskmand, Sabrina Montmarteau, tog spidsen og ledte første løbetur an med 40sek ind i skiftezonen foran en gruppe med Susanne, Jenny Schultz(De), Isabelle Ferrer(Fr) som var yderligere 10sek foran næste gruppe.
 
På cyklingen kørte det desværre ikke optimalt for Susanne og hun kunne følge Jenny Schultz som hurtigt fik slået et hul på som hun udvidede til hele 4.5min på de 60km. Og hun kunne dermed løbe en sikker sejr hjem på de sidste 7,5km løb. Montmarteau holdt næsten afstanden til Susanne på cyklingen, og med et forspring på 30sek inden sidste løb kunne hun holde en sikker andenplads.
Isabelle Ferrer fra Frankrig holdt sig tæt efter Susanne under hele cyklingen og de to kunne dermed gå ud på de sidste 7,5km løb sammen, og løb skulder ved skulder hele vejen, indtil Susanne kunne kaste sig over målstregen med 10cm forspring, og dermed sikre sig bronzen.
 
"Jeg havde på hele sidste løbetur en fornemmelse af ikke at kunne ryste hende af, så det ville ende med et spurtopgør, hvor det ville blive den som ville det mest som vandt, og det var heldigvis mig" siger en glad Susanne efter stævnet.
 
Nu gælder det for Susanne om at bruge ugen på at nyde resultatet og restituere bedst muligt, inden den om 14 dage står på det første Powerman Danmark som afholdes på Islands Brygge i København d. 27/4.
 
 
mere om stævnet:
www.powerman.nl (resultater)

10/4-14: PM, optakt til EM

Når 35 årige Susanne Svendsen, fra Aarhus 1900 Triathlon, indleder sæsonen ved EM lang Duathlon i Holland, er det i en favoritrolle, blandt 3-5 atleter som kan kæmpe med om sejren.

 
Europamesterskabet i lang Duathlon afholdes søndag d. 13/4, på distancen 15km løb - 60km cykling - 7,5km løb, i forbindelse med det traditionsrige Powerman Holland i byen Horst.
 
Konkurrencen er årets første for Susanne, og dermed også den første konkurrence, siden hun i september 2013, måtte udgå af VM med hjerterytmeforstyrelser. Susanne udtaler:
 
"Sidste år var ét langt eksempel på hvordan små forkerte valg og uheld, kan ødelægge en hel sæson, når man dyrker eliteidræt. Allerede fra starten af året blev jeg plaget af sygdom og efterfølgende ramt af overtræning, hvilket forfulgte mig hele året... Sammenholdt med forkert doseret Astmamedicin og et par cykelstyrt kulminerede det hele til VM hvor jeg måtte udgå med hjerterytmeforstyrrelser og umiddelbart efter tænkte, at det var nok den elitesportskarriere."
 
Selvom Susanne kraftigt overvejede at stoppe karrieren valgte hun dog at starte på en frisk efter en masse undersøgelser på blandt andet Bisbebjerg, og deraf følgende 1½måned helt uden træning, hvilket ironisk nok var, hvad der skulle til for at få bugt med overtræningen.
 
"Efter jeg startede træningen op igen, kunne jeg med det samme mærke at kroppen havde haft brug for pausen, og at jeg var på rette vej. Samtidigt  kunne jeg nu mærke udnyttet, af den alt for store træningsmængde fra hele 2013." husker Susanne.
 
Ved EM stævnet, som foregår på helt flade ruter med masser af sving, skal Susanne konkurrere med flere skarpe piger, hvoraf 3-4 andre piger formodes at kunne kæmpe, med om titlen. Største favorit til titlen må være Jenny Schulz fra Tyskland som sidste år tog bronze i konkurrencen, men også May Kerstens(NL), Heleen Bij De Vaate(NL), Isabelle Ferrer(Fr) og den tidligere professionelle cykelrytter, Siobhan Horgan fra Irland, må forventes at være med helt fremme i feltet. 
 
Susanne har i år forberedt sig minutiøst, blandt andet med 2 træningslejre på Lanzarote i vinterperioden, og samtidigt helt undgået sygdom og dermed kunnet træne kontinuerligt. Ved en nylig formtest i forbindelse med VM halvmarathon i København, blev det til en ny personlig rekord på distancen. Susanne går derfor ind til konkurrencen med stor selvtillid og glæder sig til at køre konkurrence igen.
Susanne blev i 2012 nr. 3 til selvsamme stævne, som også da var EM. 
Den forsvarende mester Lucy Gossage fra England er ikke til start.
 
Også hos herrerne er Danmark og Århus 1900 repræsenteret, med Søren Bystrup Jacobsen. Søren kan på en god dag køre med om pladserne på podiet, men er dog, relativt set, stærkere på de lidt længere konkurrencer. Derfor har han også endnu større fokus på det nye Powerman Danmark, som afholdes i København kun 14 dage efter EM på distancen 10km løb - 120km cykling - 20km løb. Her vil Susanne også være til start, og blandt favoritterne
 
Kvinderne starter kl. 9.00 og forventes i mål ca. 3 timer senere
Mændende starter kl. 9.18 og forventes i mål omkring samme tid som kvinderne.
 
mere om stævnet:

2013 -

29/3: VM Halvmarathon

Susanne deltog idag ved VM i halvmarathon, dog ikke i elitefeltet, men det blev til en rigtig god oplevelse og en ny pr på 1.18.33. Det lover godt for EM om 14 dage.


26/2-2014: Formen på vej tilbage

Susanne løb igår DM kort cross i Odense for AGF. Et løb som ikke kunne være meget længere fra hvad Susanne træner imod, men absolut en god mulighed for at få testet om farten er på vej tilbage i benene.

Det blev til en respektabel 11plads og en indikation på at formen er på vej tilbage.


11/1-2014: Sæsonplanen er på plads

Så er sæsonplanen for 2014 på plads - en spændende plan med masser af muligheder for gode resultater.


25/12-2013: 2013 går på hæld.

Så går 2013 på hæld, og Susanne kan kigge tilbage på et blandet med trods alt ok år... Der har været tegn på rigtig god form ind imellem, faktisk har den aldrig været bedre. Desværre har topningsmålene været præget af forskellig sygdom og uheld - men absolut ting, som har lært Susanne og teamet en masse, og som gør at vi kan gå ind i 2014 med en tro på en fantastisk kommende sæson, hvor Susanne igen skal repræsentere Danmark og Århus 1900 triathlon.

Godt nytår.


9/9-2013: VM lang duathlon

Susanne måtte desværre indstille kampen og udgå af VM lang Duathlon som var årets hovedmål.

Susanne fik nogen smerter i brystet undevejs og måtte desværre udgå efter 110km på cyklen hvor alt indtil da var gået planmæssigt.

Nu står den på diverse undersøgelser og derefter ligges planerne for næste år.


20/8-2013: PM Powerman Østrig
Susanne Svendsen fra Århus 1900 triathlon blev søndag nr. 2 ved Powerman Østrig, hvor hun var forsvarende mester.

Da der i år er lidt længere tid mellem stævnet i Østrig og VM på den lange distance(3 uger mod normalt 2) har Susanne i år prioriteret at træne lidt hårdere i ugen op til Powerman Østrig, hvilket gav lidt tungere ben på raceday, og betød at Susanne ikke var i nærheden af den senere vinder Julie Viellehner fra Tyskland, som er tidligere eliteløber.
Resultatet var rigtig fin for Susanne, da hun med tungere ben, kørte meget tæt på sidste års tid, og dermed med resultatet viser stærkere form end sidste år.

Næste stævne er VM lang duathlon i Zofingen om 3 uger på distancen 10km løb, 150km cykling, 30km løb hvor Susanne forventer at blande sig i kampen om podieplaceringerne.

5/8-2013: PM Powerman Belgien
Det lykkedes Susanne, Århus 1900Triathlon, at forsvare sin sejr fra sidste års Powerman Belgien, da stævnet igår blev kørt i 28graders varme i Geel.

 

På de første 10km løb tog Susanne spidsen fra starten og kunne efter 7,5km sætte den sidste forfølger af. sådan hun kom ind til skiftezonen som første pige, med ca. 40sek. til nr. 2. På cykeldelen var planen at køre fuld fart fra starten og så se hvor længe den kunne holde, da Susanne ligger i tung træning frem mod VM som skal køres i september, det betød også at Susanne på de første 45km øgede afstanden til forfølgerne som blandt andet talte Siobhan Horgan fra Irland som indtil sidste år var professionel cykelrytter. På de sidste 15km var energien ved at være brugt og de sidste 10km løb var ren overlevelse. Sejren blev løbet hjem med et lille minut til nr. 2 Siobhan Horgan og god afstand til nr. 3 Ilse Geldhof fra Belgien.

 

"Det gik over alt forventning, jeg vidste jeg ville blive rigtigt træt da jeg har trænet 90timer i Juli måned, men en perfekt formtest." Siger Susanne efter stævnet.

 

Næste stævne for Susanne er Powerman Østrig om 14dage, hvor Susanne også er forsvarende vinder7/7-2013: PM DM lang triathlon

Duathleten, Susanne Svendsen, fra Viby kastede sig idag ud i et for hende lidt anderledes element, nemlig svømning i åbent vand, da hun deltog ved DM i Triathlon på ½ Ironmandistancen i Aalborg. Susanne har tidligere kørt nogen lidt kortere triathlonstævner, men det var debut på distancen.
 
Susanne havde valgt at køre stævnet, pga. den lange tid mellem de sidste powerman duathlonstævner i maj og de næste i august, og derudover har foråret ikke været for godt med en lidt skuffende 6. plads til EM pga. sygdom. Så det ville være rigtigt fint med et godt langt stævne som træning frem mod VM i duathlon, og hvis det gik godt var håbet en podieplacering.
 
Efter de 1900m. svømning i den gamle kridtgrav i Aalborg, var Susanne, som ventet, sat med ca. 12minutter af de førende piger, men gik til opgaven med krum hals. I løbet af de 90km cykling som blev kørt med hurtigste tid, og de 21km løb som blev løbet suverænt hurtigst af alle piger (1.25) fik Susanne én efter én hentet de andre piger og med 2km løb tilbage kunne hun tage spidsen og løbe i mål som en lykkelig dansk mester.
 
"Hård og varm dag på kontoret, Jeg var MEGET nervøs inden start pga. svømningen, men da jeg først kom på landjorden gik det hele lige efter planen... FEDT" siger Susanne efter stævnet.
 
 
Næste opgaver for Susanne er powerman Belgien og Østrig i August hvor hun begge steder har en sejr at forsvare.

3/6-2013: VM Lang Triathlon.
Susanne deltog lørdag i VM lang triathlon, som grundet vejret var lavet om til Duathlon på distancen 9,5-87-20.
En lang, hård og lærerig dag for Susanne, som kørte stævnet uden specifik forberedelse eller nedtrapning.
Det blev til en 8plads ca. 25min. efter vinderen Melissa Hauschildt fra Australien.

27/5 Powerman Tyskland PM.
Århusianske Susanne Svendsen var i denne weekend, i det sydøstlige Tyskland, for at køre Powermanstævne på distancen 16km. løb - 64km cykling - 8km løb, i det bjergrige terræn omkring byen Falkenstein.
 
Desværre var vejrguderne ikke med stævnet, så allerede lørdag til racebriefing var der snak om aflysning eller ændring af stævnet, dog skulle atleterne som udgangspunkt køre det planlagte stævne.
 
Søndag morgen var det dog så koldt og med rigelige mængder sne på cykelruten at arrangøren valgte, efter længere tids overvejelse, at aflyse cykeldelen og lave konkurrencen som et 24km løb (de to løbeture i forlængelse af hinanden). En del hårdere konkurrence for benene, men den rigtige beslutning af arrangøren.
 
Efter starten gik, stod det hurtigt klart at en lokal tysk pige var den bedst løbende i kvindefeltet, og Susanne kunne dermed ikke forsvare sin sejr fra sidste år, men måtte tage til takke med 2.pladsen.
 
I herrefeltet deltog fra Søren Bystrup fra Århus og Esben Kazcmarek fra Odense. De blev hhv. nr. 7 og 16. Resultater som de under omstændighederne, kunne være fint tilfredse med, men som nok havde været en del anderledes, havde der været cykling som planlagt.
 
Susanne ligger nu nummer 3 på Powermans verdensrangliste.
 
Næste opgaver for Susanne bliver Nykredit halvmarathon i Århus, før hun i Juli, kaster sig ud i et nyt element til DM i Triathlon på halvironmandistancen.

13/5-13: Fjerde danske mesterskab i hus.
Susanne Svendsen fra Århus 1900 Triathlon genvandt idag sit tredje danske mesterskab i Duathlon træk, og det fjerde totalt.

Stævnet blev afholdt i Løvel ved Viborg på distancen 10km løb - 40km cykling - 5km løb, og som et nyt tiltag blev herrer og damer startet sammen, og måtte køre sammen på cykeldelen. Et tiltag, som ikke modtog den store ros fra hverken deltagere eller tilskuere og som næppe bliver indført fast.

På første løbetur var Kirsten Petterson fra Esbjerg en smule stærkere end Susanne, og fik et hul på et minut, samtidigt skiftede hun sammen med 2 herrer, som hun kunne cykle med.
På cykeldelen fangede Susanne hurtigt en U23 herre fra Århus 1900 triathlon, og de kunne cykle sammen resten af vejen og fange Kirsten, som det også lykkedes at sætte efter ca. 30km.
På sidste løbetur var Susannes forspring for stort, og hun kunne løbe sikkert i mål, til sit fjerde danske mesterskab i duathlon, på trods af en længere sygdomsperiode umiddelbart inden stævnet.

"Jeg er rigtigt glad for mit resultat, og for at min krop er ved at være ovenpå igen. Desværre blev oplevelsen ødelagt lidt ved blandingen af herrer og damer, som jeg ikke håber kommer til at ske igen." siger Susanne efter stævnet.

Næste opgave for Susanne er Powerman Tyskland, som køres om 14 dage.

Resultater fra stævnet kan ses på https://secure.onreg.com/onreg2/front/resultsmenu.php?id=1809

22/4-13: Nr. 6 til EM

Susanne´s ambitioner om at forsvare, og muligvis forbedre bronzemedaljen, fra sidste års EM, blev desværre stoppet af en genstridig infektion/forkølelse som stadig sad i kroppen, og som på dagen forhindrede det fulde udbytte, af en ellers god form.
 
Konkurrencen startede okay for Susanne, på de første 15km løb hun faktisk lidt hurtigere end sidste år, og var kun et lille minut fra fronten, desværre var det derefter ned af bakke og Susanne måtte konstatere at der ikke var power nok i benene på cykeldelen, til at følge med fronten. Herefter var det ren damage control resten af vejen hjem, på cyklen og de afsluttende 7,5km. løb.
Europamester blev, som sidste år, Lucy Gossage(GB), foran Eva Nyström(SE) og Jenny Schultz(DE)
 
"Rigtigt frustrerende at noget så banalt som en forkølelse skal forhindre mig i at få udbytte af en ellers god form. Det vigtigste er dog lige nu at jeg fik vist mig selv at formen er der, så nu skal jeg bare blive rask og klar til de næste opgaver" siger Susanne efter stævnet.
 
De næste opgaver bliver for Susanne DM duathlon d. 12/5 i Viborg og Powerman Tyskland d. 26/5 som er en del af World Cup serien. I begge stævner er Susanne forsvarende mester.
 
De danske herrer var repræsenteret mede Søren Bystrup og Esben Kaczmarek, som blev hhv. nr. 8 og 10 i det meget stærke felt. Resultater som de begge var fint tilfredse med.
Europamester for herrer blev Bart Aernouts(BE)
 
17/4-2013: Klar til EM
Duathleten Susanne Svendsen fra Århus, skal i denne weekend forsvare sin bronzemedalje til EM lang duathlon, og hun melder sig klar til kamp.
 
Stævnet løber af stablen søndag, i den Hollandske by Horst, som også var vært for mesterskabet sidste år, og afholdes på distancen: 15km løb - 60km cykling - 7,5km løb. Ruten er flad og teknisk og det er umiddelbart to ting, der sammen med distancen passer Susanne rigtigt godt.
Træningen er i den sidste periode gået rigtigt godt, på trods af en lang forkølelse, et par gode træningspas de sidste uger viser dog at formen er lige hvor den skal være. Susanne siger selv: "Jeg ved at formen er der, og jeg går efter sejren, hvilket er et realistisk mål, jeg ved dog også at der er 4-5 andre piger som også kan vinde løbet, så jeg skal ramme dagen 100%"
 
De største konkurrenter må formodes at blive Lucy Gossage(GB) forsvarende mester og nr. 2 fra VM. Eva Nyström(SE) forsvarende verdensmester og nr. 2 fra sidste års EM, derudover er Camilla Lindholm(SE), May Kerstens(NL) og Ilse Geldhof(Be) gode bud på titlen.
 
Også hos herrerne er der rigtigt spændende felter, med specielt en stor gruppe belgiere og franskmænd. Århusianske Søren Bystrup, må dog også regnes blandt favoritterne til podiet hvis han rammer dagen. Udover Søren deltager også Esben Kaczmarek fra Odense.
 
Løbet køres søndag d. 21/4 med start kl. 9 for kvinderne og 9.20 for herrerne.
 
7/4-2013: Sejr i Jels.
Susanne indleder duathlonsæsonen i vanlig stil og vinder Jels Duathlon sikkert, med 4.57 til Anette Corydon fra Silkeborg. En rigtig god form-/udstyrstest forud for EM duathlon, som afholdes i Holland om 14dage.
 
Susanne kan nu også følges på facebook. Søg efter Susanne Svendsen.
 
26/3-2013: DM 10km landevej.
DM 10km landevej blev desværre præget af 4uger med snot i hovedet. Dette resulterede i en tid som ikke var helt som forventet, men trods alt et OK grundniveau, en sølvmedalje for hold til DM og en cementering af sejren i vinterturneringen med AGF.
 
3/3-2013: Første formtests for 2013 overstået.
Så nåede vi til Cross weekenden, og denne weekend sammenholdt med 10km i starten af februar viser at Susanne er hvor hun skal være på nuværende tidspunkt af året.
Næste formtest er DM 10km d. 24/3 i Århus, og derefter begynder duathlonstævnerne så småt at komme ind i planen.
 

20/1-2013: Nyt år, nye muligheder.

Så er 2013 startet og Susanne er kommet godt igang med de nye år, blandt andet med et nyt arbejde som giver markant bedre muligheder for træningen.
Derudover arbejdes der på at få sammensat teamet til 2013, som blandt andet kommer til at byde på nye cykler og e forbedret samarbejde med Podium Sport.
2013 bliver også året hvor Dansk triathlon Forbund igen har valgt at sætte duathlon på landsholdet, og det har givet en udtagelse til Susanne til landsholdsbruttotruppen, som betyder bedre støtte(økonomisk mm.) fra forbundet, men som også betyder at Susanne kommer til at indgå i AntiDoping Danmarks prioriterde testgruppe, og fremover blandt andet skal indberette whereabouts, og have lavet blodpas.
Træningen går rigtigt godt, og Susanne har store mål for året.

2011-

23/9-12: Super sæsonafslutning.
Lørdag fik Susanne afsluttet sæsonen på fantastisk vis med en 13plads, til hendes første kortdistance VM, og hendes første VM med draft tilladt...
Dermed slutter Susanne en fantastisk sæson som nr. 1 på ITU´s rangliste for duathlon, og nr. 3 på Powermanranglisten.
Sæsonen har blandt andet budt på 3 Powermansejre (Tyskland, Belgien Østrig) et dansk mesterskab, en EM bronze, nr. 8 og 13 til hhv VM lang og kort duathlon, og en masse fede oplevelser.
Der er kort sagt masser af motivation til vintertræningen og næste sæson :-)

3/9-2012: nr. 8 til VM
Det blev ikke Susannes dag ved VM i lang duathlon, efter en ellers fornuftig start på ræset, drillede Astmaproblemerne lidt på sidste del af cyklingen, og det betød at ræset faldt fra hinanden for Susanne, og hun måtte kæmpe sig hjem til en 8plads. 

12: Klar til VM
Så er det på søndag det går løs til årets topningsstævne, VM på den lange distance...
Susanne er klar og har benene til at lave et godt resultat, så nu skal der bare slappes af indtil søndag, og så håber vi på en rigtig god dag.

20/8-2012: Sejr i Østrig
Susanne forsvarer sin sejr i Østrig i 34graders varme, og med en tid som er 3minutter hurtigere end sin egen vindertid fra 2011. Dermed må formen siges at være god, og Susanne er klar til VM i Zofingen om 14 dage.

5/8-2012: Sejr i Belgien
Susanne indledte idag anden halvdel af 2012 sæsonen med en sejr i det klassiske Powerman stævne i den belgiske by Geel.

Stævnet bliver afholdt på distancen 10km løb, 60km cykling, 10km løb, og er en fast del af Powermanserien.

Susanne tog spidsen lige fra starten af konkurrencen, og havde efter de første 10km et forspring på små 20 sekunder til den senere nr. 2 May Kerstens (Holland, sidste års vinder). Under cyklingen øgede Susanne forspringet til May, mens nr. 3 Ilse Geldhof(Belgien) fik kørt sig lidt tættere på fronten, så da Susanne stillede cyklen, var hun 40sekunder foran nr. 2 og 3. På sidste løbetur kunne Susanne forholdsvis kontrolleret løbe sejren hjem med 22sekunder. Et rigtigt godt resultat på en rute og distance som ikke umiddelbart er optimal for Susanne.

Det er første gang i mere end 15 år at én dansker vinder 2 sejre i Powermanserien på en sæson.

Susanne ligger nu samlet nr. 4 på verdensranglisten. Næste stævne er Powerman Østrig om 14 dage, hvor Susanne er forsvarrende mester, og derefter gælder det VM i Schweiz om 4 uger.

20/6-2012: Ny sponsor til teamet

Der er kommet nye konkurrencehjul på cyklen efter Susanne har fået lavet en aftale med Reynolds Cycling og Podium Sport i Århus. aftalen løber indtil videre for de næste to år, hvor Susanne således er sikret lynhurtige hjul.


3/6-2012: Aarhus City ½marathon.
Susanne blev idag nr. 2 til Aarhus City halvmarathon som blev afholdt for første gang, men forhåbentligt er en tilbagevendende begivenhed, da det var et rigtigt flot arrangeret løb.
Susanne og den senere vinder Louise Langelund(1900 atletik) fulgtes af de første 18km hvorefter Louise devsærre havde overskud til at slå et lille hul, og tage sejren med 30sek.
Susanne kom hjem i ny personlig rekord på 1.19.44

15/5-2012: Avisartikel.
http://www.aarhusportalen.dk/default.asp?Id=251&AjrDcmntId=33954

13/5-2012: Sejr i Viborg
Susanne vandt i dag Viborg Velgørenhedsduathlon suværent.
Et supergodt arrangement som ovenikøbet støttede et godt formål (hjerteforeningen).

6/5-2012: DM GULD
Susanne vandt idag, for tredje gang, det danske mesterskab på kort duathlon. Afgørrelsen af mesterskabet blev en del tættere end de sidste på, da ræset blev afgjort i et spurtopgør på de sidste 400m. Heldigvis havde Susanne mest i benene og kunne tage sejren foran Maja Stage fra Odense.
Nr. 3 blev Kirsten Petterson fra Esbjerg.

29/4-2012: Bronce til EM
Susanne lavede idag sit bedste internationale resultat med broncemedaljen til EM lang Duathlon i Holland som blev kørt på distancen 15-60-7,5.
Susanne fulgte sin taktik lige fra starten af ræset, desværre viste det sig at Lucy Gossage(GBR), og Eva Nystrøm(S) var lidt for stærke på cyklen og de kunne ikke hentes igen på anden løbetur.
Det lover dog rigtigt godt for resten af sæsonen, som fortsætter med DM allerede i næste weekend. 

24/4-2012: Klar til EM:
På søndag starter Susanne sæsonen, når det går løs ved EM lang duathlon, i den Hollandske by Horst.

Det er en lidt forsinket sæsonstart for Susanne, da hun desværre blev ramt af lidt sygdom i starten af april, men det betyder også der har været mulighed for at holde 100% fokus på dette stævne, og umiddelbart ser forberedelserne ud til at være gået rigtigt godt.

Susanne har brugt det meste af vinteren på at træne lidt mere mængde end hun plejer, samt få styr på astmaproblemerne som tidligere har drillet en del, og umiddelbart ser det ud til at have givet pote, blandt andet med en stor forbedring af den personlige rekord på 10km løb for godt 4 uger siden, og et par gode krydstræningspas de sidste uger.

EM bliver afholdt i forbindelse med det traditionsrige Powerman Holland, og køres på distancerne 15km løb - 60km cykling - 7,5km løb, og vindertiden for kvinderne må forventes at ligge omkring 3timer og 5minutter, med et af de stærkeste felter der er set til stævnet i mange år.

Feltet tæller så stærke navne som Camilla Lindholm, S (forsvarende mester, men er blevet mor i vinters), Erika Csomor HUN (7dobbelt vinder af VM lang duathlon), Eva Nystrøm S (flere podieplaceringer ved VM), Ulrike Schwalbe D (en af verdens bedste kvindelige duathleter) May Kerstens Ned (bla. vinder af Powerman Be  2011, og nr. 2 i sidste års EM).

Et stærkt felt, hvor der ikke umiddelbart er en klar favorit til at vinde, men derimod 5-6piger som må forventes at kunne kæmpe med om podiepladserne, heriblandt Susanne.

1/4-2012: Syg.
Susanne kom desværre ikke til start i årets første duathlonstævne i Jels, da torsdag til søndag i denne uge desværre bød på en gang halsbetændelse.

25/3-2012: Ny pr. på 10km.
Susanne løb idag DM 10km landevej som blev holdt i og omkring fælledparken i København. Efter at have taget chancen og holdt med de frontgruppen de første 5km. kunne Susanne løbe hjem til en flot forbedring af sin personlige rekord med 50sek. så den nu hedder 36.31 og en fin 8plads. Duathlonsæsonen nærmer sig, og det ser lyst ud :-)

12/3-2012: PR på 5000m og DM Cross.
Siden sidst har Susanne løbet en 5000m hvor det blev til pr. med 17.50 og deltaget i DM Cross weekenden hvor det blev til en 5plads på Lang Cross og en 9plads til kort Cross, rigtigt gode resultater for Susanne som nu går ind i sidste træningsfase frem mod Powerman Holland som er årets første topningsstævne.

5/2-2012: Første 2 løb i 2012
Så er Susanne kommet igang med de 2 første løb i 2012.
Første løb var sidste weekend i Aalborg, en afdeling af DAF´s vinterturenring som blev afholdt i kulde og sne, på 10km landevej. Et løb som viste rigtigt fine takter for Susanne, og som viste at hun er fuldt på niveau med sidste år. Desværre betød et snørrebånd som gik op, og skulle bindes med kolde fingre, lidt ud over tiden.
Idag har Susanne været i Spanien for at løbe "European Clubs Championschip" på 6 km cross, løbet gik rigtigt godt, med god følelse og fart, Susanne løb de 6km Cross på lige under 22min. Øvrige resultater og tider følger.

2/1-2012: Godt nytår - interview på triatalk.dk
På den nye danske triathlonhjemmeside www.tritalk.dk ligger et længere interview med Susanne.
Sæsonplanen er opdateret, og Susanne glæder sig til at komme igang med det nye år.

18/11-2011: Quintana Roo
Susanne har til 2012 sæsonen fået mulighed for at køre på cykler fra amerikanske Quintana Roo, oven i købet toprammen Cd0.1 som skulle være en af de mest aerodynamiske cykler på markedet.
Aftalen er kommet i stand gennem den danske importør af Quintana Roo som er ddtri.dk ved Hans Jørgen Eriksen.
Anmeldelser følger, men første gæt: Den er hurtig ! :-)

12/11-2011: BROOKS Løbesko
Så kan den første nye sponsor for 2012 sæsonen præsenteres.
Susanne har lavet en aftale med Brooks Danmark, omkring løbesko til både træning og konkurrence. Brooks er endnu ikke så kendte på det danske marked, men er blandt andet kendt i triathlonkredse da Chrissie Wellington har sværget til Brooks skoene det sidste par år. Susanne glæder sig allerede til at komme ud at løbe i skoene, og ikke mindst løbe konkurrencer i T7 raceren, som også er Chrissies foretrukne konkurrencesko. Der kommer anmeldelser her på siden, når de forskellige sko er testet af.
Skoene bliver leveret til Susanne gennem Runners High i Horsens, som absolut må være østjyllands bedste specialbutik for løbere, og bestemt er et besøg værd, hvis du skal have nye løbesko.

8/11-2011: AGF testløb
Susanne løb her til aften 5000m på bane som testløb med AGF. Det blev et rigtigt jævnt og godt løb med en sluttid på 18.02.

1/11-2011: Vintertid = sponsortid
Vinterperioden medfører for mange atleter også arbejdet med at finde sponsorer til næste sæson. Også for Susanne er arbejdet i fuld gang og et par nye firmaer er på vej med på vognen, bl.a. kommer der næste år en sponsor på løbesko... Mere info følger snart.

29/10-2011: Vejle ½Marathon og DAF Vinterturnering
Så er træningspausen ovre og Susanne har så småt taget hul på den kommende vintertræning som også indeholder en masse løb for at holde farten ved lige og tetse formen.
De to første løb er gennemført med yderst tilfredsstillende resultat de sidste to weekender.
Den 23/10 var det Vejle Ådal ½marathon hvor Susanne løb op til sit allerbedste og i ny PR tid på 1.21.35, hvilket var nok til en sejr. Denne weekend har de så stået på 1. afdeling af DAF´s vinterturneing, med 8km. Crossløb i Vejle, også her havde Susanne et yderst tilfredstillende løb med en 5 plads, kun 2minutter efter Danmarks bedste distanceløber Maria Sig. Alt i alt tegner det fornuftigt fo den kommende sæson.

18/9-2011: HCA Marathon
Susanne valgte at bruge den gode form fra Zofingen på at løbe DM Marathon, som blev afholdt i forbindelse med HCA Marathon i Odense idag.
Det gik over alt forventning, og Susanne blev med en flot tid på 2.51.48 nr. 5 samlet og nr. 2 til DM.
Så kan sæsonen sluttes, og planerne til næste år kan så småt begynde at tage form.

5/9-2011: Zofingen
Det blev desværre ikke den afslutning på Powermansæsonen som Susanne havde drømt om. Efter et rigtigt godt første løb og en fornuftig cykling i Zofingen, måtte desværre udgå med en blanding af vejrtrækningsproblemer, og en overbelastet sene i højre fod/låst fodled.
Dermed har det været en sæsom som har budt på både ekstreme opture (DM og Østrig), samt ekstreme nedture (Holland, Tyskland og Zofingen). Nu må blikket rettes fremad.

27/8-2011: Medie fra Powerman Østrig.
http://www.youtube.com/watch?v=O-CwawGXYWY

http://spstv.dk/2011/08/22/arhusiansk-power-kvinde-helt-suveraen-i-%c3%b8strig/

www.powerman.at

www.powerman.org

http://stiften.dk/aarhus/aarhusiansk-atlet-kan-vinde-vm

22/8-2011: SEJR !
Så kom den endeligt, den længe ventede Powerman Sejr til Susanne.
Søndag var der Powermanstævne i Østrigske Weyer, et af de længere stævner i serien, på distancen 15,6 - 82,4 - 7,3 og i kurperet terræn.
Taktikken for Susanne var at tage teten på første løbetur og så holde så længe som muligt, så der måske kunne løbes en podieplads hjem. Sådan gik det ikke helt, da Susanne åbnede et hul på lige over 2.30 minut til nr. 2-5 på første løbetur. På cyklen udbyggede Susanne for første gang i et powerman stævne førringen, med hurtigste cykeltid, og havde dermed et hul på små 5 minutter til nr. 2 efter cyklingen. I sidste ende blev det til en sejr med 6 minutter til nr. 2 som blev Erika Csomor fra Ungarn.
Næste station: VM i Zofingen om 14 dage.

18/8-2011: Powerman Østrig (og Belgisk dopingkontrol)
Så kom der svar fra dopingkontrollen som blev foretaget i forbindelse med Powerman Belgien, og den var som altid negativ.
Næste ræs er som det fremgår af kalenderen, Powerman Østrig som afholdes på søndag, med noget der ligner det stærkeste kvindefelt som er set i et Powermanstævne i flere år. Her nævnes i flæng: Erika Csomor (bla. 7x vinder af Zofingen), Ulrike Schwalbe(utallige sejre i Powermanstævner), Jaquiline Uebelhart (sidste års nr. 2 fra Zofingen), Michelle Parsons, Martina Krähenbühl, Nicole klingler m. fl. altså et utroligt stærkt og bredt kvindefelt.

7/8-2011: Powerman Belgien
Susanne, kørte idag sit første Powerman stævne efter de mange astmaproblemer i forårets stævner, og alting lykkedes heldigvis med stor Succes, og resulterede i en andenplads, kun overgået a den tidligere EuropaCup deltager i kort triathlon May Kerstens fra Holland.
 
Allerede tidligt på første løbetur(10km) tog Susanne og May førringen og de fulgtes på hele turen, dog lavede Susanne et lille hul på 10 den sidste del, og kom dermed ud på cyklen(60km) med et lille hul til May.
May Kerstens kørte en smule over evne på første halvdel af cyklingen og fik lavet et hul på 30 sek. dette hul lykkedes det dog Susanne at lukke og hun kom  endda først ind i skiftezonen og ud på andet løb(10km). Desværre var Susanne ikke helt så hurtig som hollænderen på anden løbetur, og måtte tage til takke med andenpladsen.
 
Susanne ligger lige nu i tung træning frem mod de næste stævner, og hovedsageligt VM lang duathlon som bliver afholdt i Schweiz om 4 uger, så andenpladsen var bestemt godkendt, og det vigtigste i dagens ræs var under alle omstændigheder at komme igennem uden Astmaproblemer.
 
Også hos herrerne klarede danskerne sig til UG, specielt Søren Bystrup Jacobsen(Århus) og Peter Bech(Silkeborg) kørte rigtigt flotte resultater hjem som hhv. nr. 2 og 3, men også Kenneth Poulsen(Århus) kørte op til sit bedste med en 13plads. Det ser godt ud for Zofingen.  -
 
Resultater og info kan findes på www.powerman.be

29/7-2011: ZOFINGEN
Træningen går nu, efter en lang og hård basisperiode, ind i sidste fase mod et godt resultat i Zofingen. Den sidste tids træning har budt på masser af mængde, både set på månedsvis, ugevis og dagsvis. Blandt andet bød sidste weekend på 236km. cykling og 48km løb (lør: 175km cykel og 19,5km løb, søn: 61km cykel og 28,5km løb). Nu skal der fart i benene, og udover en del intensive træningspas inderholder næste periode også både Powerman Belgien og Østrig, som dog begge køres med minimal nedtrapning, og uden den store fokus træningsmæssigt (dermed ikke sagt det ikke er vigtigt at lave et godt resultat).
Susanne er klar, men hvor klar er alle konkurrenterne ?

3/7-2011: Challenge Aarhus
Susanne brugte en del af søndagen på at deltage på et stafethold i den første udgave af Challenge Aarhus ½Ironman.
Susanne skulle cykle de 90km og brugte dem som en rigtig god formtest, samt en test af cykelindstillingen hos bikefit.
Alt spillede lige efter bogen, og kun den schweiziske kvinde Caroline Steffen (sidste års nr. 2 fra Ironman Hawaii) og vinder af stævnet, kørte hurtigere end Susanne. En rigtig god formtest her i basistræningsperioden, specielt fordi det var afslutningen på en uge som bla. indeholdt 99km løb.
Susanne var på hold med svømmeren Line Thams og løberen Louise Langelund, og det blev til en samlet 4 plads for stafethold (inkl. herrer :-)). Tider blev: 13.09 ; 2.31.35 ; 1.24.53 = 4.13.45

10/6-2011: Første Session med Bikelab
Susanne har idag haft sin første Retül fitting session med Henrik fra www.bikelab.dk, som er ny samarbejdspartner, og det var bestemt en lærerig aften.
Der var en del ting som med fordel kunne ændres på cykelpositionen, blandt andet skulle Susanne en del op og frem på cyklen, samtidigt skulle klamperne flyttes lidt tilbage.
Den store fordel ved at få lavet Bikefit hos Henrik fra www.bikelab.dk er at han udover at have Retül udstyret også er uddannet fysioterapeut, har en bachelor i idræt og en stor erfaring på egen krop som elitecykelrytter.
Billeder fra før og efter fit følger snarest :-)

2/5-2011: Sejr i Eventyrløbet
Susanne stillede idag til start io Eventyrløbet i Odense "Danmarks største moti0onsløb" med 24.000deltagere.
Det blev til en rigtig god  oplevelse for Susanne i første konkurrence efter, det som forhåbentligt er løsningen på Astmaproblemeter er fundet, så uden astmaproblemer, og midt i hvileperioden inden den hårde træning mod Zofingen, blev det til en sejr, en tangering af personlig rekord på 37.22 og en dejlig præmiecheck på 2500kr.
http://www.tv2fyn.dk/article/304344?autoplay=1&video_id=41590
http://www.tv2fyn.dk/article/304314?autoplay=1&video_id=41580

23/5: Powerman Tyskland
Powerman Tyskland blev desværre ikke den afslutning på forårsæsonen som susanne havde drømt om.
Den korte historie er at astmaen igen generede Susanne, og denne gang så voldsomt at hun for første gang måtte udgå af et Powerman stævne.
Heldigvis fik hun også denne gang, indtil problemerne kom, vist at formen er lige hvor den skal være, nemlig bedre end nogensinde.
Nu vil Susanne tage en pause, og få undersøgt tingene til Bunds, og så tage den roligt derfra.

14/5: ITU VM i lang duathlon
Den Internationale Triathlon Union (ITU) og Powerman serien har valgt at indgå et samarbejde, sådan at Powerman Zofingen (10-150-30) i år også blive rofficielt VM lang Duathlon, som dermed bliver genindført efter ikke at have været afholdt siden 2008. Glædeligt da det forhåbentligt kan betyde lidt mere fokus på duathlon, og ikke mindst lidt bredere felter, specielt i kvindernes konkurrence.
Susanne afslutter næste weekend, forårssæsonen med Powerman Tyskland, herefter står den på et par ugers pausen, inden træningen mod Zofingen startes.

8/5: Dansk Mester
Endeligt lykkedes det, for Susanne, at gentage succesen fra 2005 og bliver Dansk mester i duathlon, selv om det holdt hårdt.
På første løbetur stak en godt løbende Kirsten Petterson fra Esbjerg afsted og fik et hul på et lille minut, dette hul lykkedes det en flot kæmpende Kirsten at holde indtil 35km inde i cyklingen hvor Susanne, kom forbi og fik oparbejdet et forspring på ca. 50sek. inden andet skifte, hvorfra Susanne kunne løbe den sikkert hjem, til et tiltrængt mesterskab.
Inden stævnet var Susanne´s mål at holde sig fri af Astmaproblemer, og´i tilfælde af problemer, skulle hun tage de rigtige valg, dvs. sætte tempoet ned, og få styr på luften. Dette lykkedes til fulde da Susanne lige tog en kort pause på cyklingen, fik sin medicin og derefter kunne køre sig op igen.
Igen engang et superstævne i Aalborg, som man kun kan undre sig over ikke har mange flere deltagere...

25/4: Sejr i Horsens Duathlon.
Mandagens gode vejr blev brugt på en duathlonkonkurrence i Horsens, hvor der skulle revancheres efter sidste uges astmaproblemer, hvilket lykkedes til fulde.
Susanne vandt stævnet, med hurtigste løbe og cykeltider, og ingen astmaproblemer. Lyspunkterne ved stævnet var gode stabile løbetider (faktisk præcis samme tempo på de tre runder, 2 runder på første tur og 1 på anden), samt en rigtig stærk cykling med over 37km/t i snit.
Nr. 2 i stævnet blev landsholdstriathleten Camilla Pedersen fra Esbjerg som var et lille minut efter Susanne, og nr. 3 blev Line Brix fra Hareskoven.
Hos herrerne vandt Mads Vittrup foran Esben Kaczmarek og Emil Dalgaard.
Næste stævner er DM duathlon den 8. maj og Powerman Tyskland den 22. maj inden træning mod Zofingen påbegyndes.

18/4: Astma satte stopper for 2plads til EM
Søndag blev der kørt Powerman  Holland, som også tæller som EM i Powermanserien, og langt hen ad vejen havde Sussanne sit livs ræs og var den styrende faktor i kvindernes felt.
Efter omkring halvdelen af den første løbetur gik Susannne i front for feltet og begyndte at ryste de andre piger af, Kun den senere vinder (og forsvarende mester) Camilla Lindholm kunne hænge på Susanne hele vejen, og de kom til skiftet sammen med ca. 40sek. til nr. 3 og mere end 1½minut til de næste.
På cyklen fik Camilla hurtigt åbnet et lille hul til Susanne, men også her havde Susanne en fantastisk konkurrence og holdt tidstabet nede på ca. 20sek. pr. omgang sådan hun kunne stille cyklen kun ca. 1min. efter Camilla og med blod på tanden for at jagte førstepladsen, og i hvert fald holde en sikker andenplads.
Desværre kom den store nedtur efter ca. 2,5km af sidste løbetur hvor Susanne blev ramt af et slemt astmaanfald og måtte have en lille "timeout" som medførte at en del konkurrenter kunne løbe forbi.
Susanne kom dog op og igang igen og kunne knust løbe hjem til at 9plads.
Pete Bech fra Silkeborg blev en flot nr. 3 i stævnet, Esben Kaczmarek fra Odense blev nr. 6, Søren Bystrup fra Århus blev nr. 10 og Kenneth Poulsen, Århus blev nr. 22.

3/4-2011: Så er sæsonen igang.
Så er duathlonsæsonen startet, men den første konkurrence, som var Jels Forårsduathlon, og for en gangs skyld havde foråret faktisk indfundet sig til stævnet.
Susanne vandt stævnet suverænt, for 6 gang(4 gang i træk), i den bedste tid hun har kørt i stævnet. Sluttiden blev 1.55, efter en rigtig god præstation, hvor (for første gang i lang tid) både løbet og cyklingen kørte op til Susannes allerbedste.
Hos herrerne vandt klbkammeraten Søren Bystrup, efter en lige så overlegen præstation, så det tyder godt for den kommende Powerman sæson.  

27/3-11: DM 10km landevej.
Søndag var det tid for årets DK 10km landevej, som i år blev afholdt omkring Skovvang Stadion i Allerød, på en flad rundstrækning som skulle gennemløbes 5 gange +  en afsluttende runde på stadion.
Susanne havde en supergod dag, med en tangering af sin personlige rekord på 37.20. Susanne valgte at gå med i fronten fra starten, men 2første km på 7.02 var lige i overkanten. Susanne vidste rigtig god styrke ved herefter at finde sit eget jævne tempo, og kunne ovenikøbet slutte af med en stærk stærk spurt som hun vandt over 2 andre hvormed 7pladsen kom i hus.
Det blev til et mindre bjerg af medaljer til Susanne med følgende placeringer i DM og den samlede vinterturnering som også sluttede idag (Susanne ender på en individuel 5plads.)
DM 10km Hold Senior kvinder: Guld (med Louise Laursen, og Trine Sandgaard)
DM 10km individuel K30: Sølv
DM 10km hold K30: Guld (med Helene Wad og Majbritt Lykke Jensen)
Vinterturnering Hold Senior: Guld med AGF. (inkl. DIF medalje)
Nu er næste punkt på dagsordnen Duathlon sæsonen som starter med Jels på Søndag og Powerman Holland d. 17/4.

Stor ros til Blovstrødløverne for det bedst arrangerede DM 10km i flere år, samt til alle AGF´erne for en super holdstemning.27/2-11: DM Cross Løb.
Lørdag blev der løbet DM lang Cross i Holbæk, på en særdeles kurperet rute, omkring "Arnolds Bjerg". Susanne løb et rigtigt fornuftigt løb, og specielt, var det positivt at der allerede nu var stor forbedring at mærke på Astma fronten, på trods af kun to dage på den nye medicin.
Desværre medførte den lange cross også en lille overbelastningsskade på ydersiden af venstre fod, som gjorde at Susanne måtte stå over på søndagens korte cross, heldigvis har AGF´erne dog så stærkt et hold at de alligevel tog holdguldet.

25/2-11: 20% mere luft
Susanne har det sidste års tid været betydeligt mere plaget af sin Astma end tidligere, og specielt i stævnerne i Holland, Zofingen og Italien, har dette været den faktor som satte grænsen for Susanne. Det har været en frustreret tid, da Susanne praktiserende læge ikke umiddelbart har kunnet forbedre situationen. Nu er der endelig ved at komme afklaring på sagen efter Susanne har været til undersøgelser hos speciallæge, og sidst hos de kompetente folk på lungemedicinsk ambulatorium på Bisbebjerg. Specielt da de sidste undersøgelser har vist at med den nuværende medicin har Susanne stadig manglet omkring 20% af den lungefunktion hun vil have med den korrekte medicin, og dette endda i hvile. Dette betyder at Susanne formentlig har kørt de ovennævnte tre stævner(og flere til) med omkring 20-30% nedsat lungefunktion på trods af astmamedicin. Nu håber hun at ramme den rigtige dosis i samarbejde med lægerne på Bisbebjerg og dermed kunne opnå sit fulde potentiale, uden at måtte besvime på målstregen :-)
Det kan altid betale sig at få flere vurderinger af evt. medicinske tilstande, og det skal kunne lade sig gøre at dyrke eliteidræt på trods af Astma.

13/2-11: Danisco Cup 3
For første gang i 1½ år vandt Susanne ikke da hun stillede til start i dagens Danisco Cup. Susanne løb et rigtigt godt løb og fik under de, for Susanne, svære forhold, med kulde, fugtig luft og en del vind, en rigtig god tid på 37.55.
Vinder blev Susanne´s træningskammerat Louise Lauersen fra AGF.

30/1-11: DAF Vinterturnering 3
Susanne løb idag 3 runde i DAF´s vinterturnering, et løb som gik lige efter planen på en hård rute med mange sving (60, 90graders og 6 180graders på de 10km). Ruten var for i øvrigt lidt lang i det, og nærmere 10,3km.

17/1-11: Sejr i årets første løb
Susanne vandt idag første afdeling af årets Danisco Cup, på en dag hvor løbet bare skulle gennemføres, efter lidt rigelig hård træning ugen op til, hvilket tiden da også kom til at bære præg af. En rigtig god mental præstation af Susanne.

02/01-11: En ny sæson nærmer sig
Så fik vi afsluttet 2010, og nærmer os sæsonen 2011, et år som forhåbentlig byder på gode takter hele vejen gennem sæsonen, og hvor det er planen der skal være lidt mere fart i benene allerede fra de allerførste stævner. Sæsonplanen er så småt opdateret, men flere stævner tilkommer når datoer bliver kendt.

24/10-10: 2plads i Powerman Italien
Susanne sluttede idag sæsonen men en andenplads i Powerman Italien, et rigtigt godt resultat som viser at formen er rigtig god på trods af næsten 5 uger med meget reduceret træning, det lover for et højt niveau hen over vinteren og dermed et betydeligt bedre udgangsunkt for næste sæson, end de sidste år, hvor problemet har været at holde formen hen over vinteren.
Forløbet af stævnet blev meget som i Powerman Belgien, hvor Susanne og Ulrike Schwalbe tog spidsen på første løbetur, dog denne gang med den forskel at Susanne holdt Schwalbe på cyklen ud til foden af den 13km. lange stigning med et snit på 6,5% som arrangøren havde lagt ind på ruten. på resten af cykelturen for Scwalbe et hul og kan løbe i mål som vinder med små 4minutter til Susanne
Nr. 3 bliver Jaqueline Uebelhart fra Schweiz som blev nr. 2 i årets VM i Zofingen.
Hos herrerne blive Søren Bystrup nr. 2 og Esben Kaczmarek nr. 5, begge rigtigt gode resultater.

21/10-10: Klar til årets sidste Powerman
Så er Susanne ved at være klar til årets sidste powermanstævne, som foregår ved Comosøen i Italien, og det ser, lidt imod forventning, ud til at det er et af årets stærkeste felter på kvindesiden.
På trods af styrtet for 4 uger siden, og lidt efterfølgende sygdom i kroppe, ser det ud til at formen er ok, og Susanne vil gøre hvad hun kan for at ende på podiet.

02/10-10: Et sidste Powermanstævne i år
Den 24/10 bliver Powerman Italien afholdt for første gang ved Comosøen i Italien, og da muligheden bød sig, var Susanne ikke sen til at tage beslutningen om at slutte sæsonen af med dette stævne. Stævnet bliver holdt på distancen 10-80-10km. på en rute som er en god kombination af flad vej, med nogle få stigninger.

21/9-10: Susanne vinder Skanderborg Sø rundt, ½marathon.
Susanne vandt søndag ½marathon løbet rundt om skanderborg sø i tiden 1.26.03, en fornuftig tid på en hård rute og uden træning siden Zofingen.

6/9-10: Powerman Zofingen med Ups and Downs
Susanne kørte søndag Powerman Zofingen, der betragtes som det uofficiele VM for duathleter.
Susanne havde en dag med både op- og nedture, og fik ikke helt det resultat som træningen og formen havde peget imod, hun lærte dog en del og ser nu meget frem til næste sæson.
Første løbetur gik lige efter planen, og Susanne kunne skifte til cyklen sammen med bla. Erika Csomor og Camilla Lindholm med kun 30sek. til de allerforreste. På cyklen var planen at køre konservativt og holde egen intensitet, desværre manglede der lidt power i benene, og cyklingen levede ikke helt op til det forventede. Anden løbetur gik rigtigt fint, og på trods af lidt astmaproblemer og deraf manglende power gik det helt ok. Det blev til en samlet 6.plads, et resultat Susanne på dagen kan være helt tilfreds med, men som hun også kan forvente at forbedre :-)

1/8-10: Superresultat i Powerman Belgíen.
Susanne blev idag nr. 2 i Powerman Belgien, på distancen 10,5-60-10, efter den tidligere verdensmester Ulrike Schwalbe fra Tyskland.
Allerede tidligt på første løb, var det klart at det ville blive de to der skulle kæmpe om sejren. På den sidste af de 4 runders løb trak Susanne en smule fra og havde et hul på ca. 10 sek. ud på cyklen, men Schwalbe valgte at satse butikken og køre lidt over evne på første halvdel af cyklen for at få rystet Susanne af, dette lykkedes desværre og hun fik 2minutters hul, Susanne fik hentet en smule på sidste halvdel og kunne stille cyklen ca. 1.50 efter Schwalbe. På sidste løbetur kæmpede Susanne godt og fik hentet små 30sek. men kunne desværre ikke hente mere, det blev dog til 2gange hurtigste løbetid og næsthurtigste cykeltid, så det lover rigtigt godt for Powerman Zofingen om en måned.

5/7-10: Klar til at træne igen
Så er stingene taget ud og Susanne er så småt klar til at træne igen, hun har holdt sig lidt igang med gåture og ellipsetræner, så der køres på med hhv. 14, 16 og 18 timers træning de tre næste uger, så hun kan blive klar til Powerman Belgien den 1/8

13/6-10: Sejr i Herning Triathlon
Susanne kastede sig idag ud i et lidt uvandt element, nemlig svømning, da hun deltog ved herning Tri, et stævne Susanne valgte at køre for lige at komme igang med trningen frem mod efterårets Powerman stævner. Målet var at overleve svømningen og derefter give fuld gas på cykling og løb, og forhåbentlig få en sejr. Desværre var feltet lidt tyndt, så sejren blev på 16.30min. Det var en rigtig god konkurrence hvor Susanne havde 6hurtigste cykeltid, og 5hurtigste løbetid af ALLE, så der er nogen herrer der skal være glade for at hun ikke svømmer bedre :-)

31/5-10: Powerman Tyskland, afslutning af forårssæson
Igår afsluttede Susanne første del af sæsonen med Powerman Tyskland, og endeligt lykkedes tingene bedre for Susanne, da det blev til en tredjeplads, med klart hurtigste tider på både første og andet løb, desværre var bakkerne på cykelruten ikke helt så nådige mod Susannes ben, så der måtte virkeligt arbejdes for at minimere tidstabet.
I mål er Susanne ca. 50sek. fra andenpladsen.
Susanne vil nu holde en lille uges pause og derefter begynde træningen frem mod anden halvdel af sæsonen som kommer til at indeholde Powerman race i Belgien og Østrig samt selvfølgeligt finalen i Zofingen.

21/5-10: Så er Trekcyklerne klar
Så er Trek cyklerne leveret, samlet og klar til brug, og det ser absolut ud til at de har været ventetiden værd. En nærmere beskrivelse vil komme når Susanne har fået tilkørt cyklerne. (billeder følger snart på billedsiden)

9/5-10: DM Kort duathlon
Der blev idag kørt DM kort duathlon i Aalborg, et støvne Susanne havde valgt at nedprioritere lidt, for at bliove 100% klar til Powerman Tyskland.
kort fortalt endte stævnet med en bronzemedalje som på dagen var et helt godkendt resultat.
Stort tillykke til både Line Jensen og Esben Kacmarek, begge fra Odense, som tog titlerne for damer og herrer. Desværre var bredden i felterne ikke så stor med kun 15 gennemførende herrer og 5 damer ! vi må håbe det ser bedre i senere på året til de næste DM-stævner.

26/4-10: Powerman Holland, Ups and Downs.
Susanne blev søndag nr. 5 i Powerman Holland (Em i powerman serien) i et race som bød på både op- og nedture.
Da abejdet i foråret har været temmeligt stresset og der har været perioder med lidt sygdom, følte Susanne sig ikke helt klar til at køre race udelt at formen egentlig var rigtig fornuftig, derfor var der i racet stor fokus på processen, istedet for det egentlig resultat. Desværre kom Susanne´s astma til at drille hende lidt på sidste løbetur, samtidig med lidt mavekramper, og dette gjorde at det blev til den lidt ærgelige femteplads. Det blev en konkurrence Susane lærte rigtigt meget af, og hun kan nu se frem mod en god sæson.

9/4-10: Rent bord i Danisco Cuppen 2010.
Torsdag aften blev sidste afdeling af årets Danisco Cup løbet i rigtigt dejligt forårsvejr, på en kurperet rute.
Susanne deltog som i de andre afdelinger på 10km. og som i de andre afdelinger vandt hun løbet, med god margen til nr. 2. Dermed tog Susanne også den samlede sejr i årets cup.
Susanne løb på 38.20 som var en absolut godkendt tid på den hårde rute, og efter en hård uges træning. Det ser bedre og bedre ud frem mod årets første topningsstævne.
Holdet fra Fusion Århus blev. nr. 3 i mix konkurrencen, og det ser dermed ud til at Fusion Århus vinder den samlede konkurrence for Mix hold på 10km.

5/4-10: Sejr i Jels.
Søndag indledte Susanne sæsonen 2010 med Jels Duathlon, og det blev til den 5 sejr ud af 5 mulige (på 6 år). Susanne var stadig en smule mærket af en marts måned som har været stresset og med lidt sygdom, og da det ovenikøbet var strid blæst, regnvejr og 5grader var det ikke lysten til race der var størst, det blev dog en absolut godkendt præstation som peger mod et rigtigt fornuftigt forår. Der venter nu tre ugers hård og intensiv træning inden det går løs i årets første sæsonmål som er Powerman Holland. 

28/3-10: Dm 10km landevej.
Susanne løb idag søndag DM 10km. landevej. Desværre var Susanne stadig lidt præget af sygdom, samt en meget stresset periode på arbejde, så tiden på 38.13, levede ikke helt op til forventningerne, det var dog stadig et rigtigt fornuftigt løb, og efter forholdene tegner det til en rigtig fornuftig sæon for Susanne.
Duathlonsæsonen starter i næste weekend med den klassiske Jels Duathlon, som Susanne har vundet 4 ud af de sidste 5 år (i 2007 var hun på træningslejr og deltog ikke).

7/3-10: Fjerde sejr.
Idag var fjerde afdeling af Danisco Cuppen, og det blev til den fjerde sejr for Susanne, på trods af en uge med lidt sygdom i kroppen, som også satte sit præg på tiden, 39.02, som dog alligevel var nok til sejren.

14/2-10: Tre sejre ud af tre mulige.
Søndag d. 14/2 var det tid for tredje afdeling af årets Danisco Cup, og igen blev det til en sejr til Susanne, som nu har vundet de tre første afdelinger af årets cup. Denne søndag fik Susanne også vist at formen er på helt rette vej, og med tiden 38.30, kommer en af de første indikationer på, at der er ved at komme fart i løbebenene. Sammen med Kenneth Poulsen og Henrik Helmer var Susanne også med til at vinde mix holdkokurrencen for www.fusion-aarhus.dk.

31/1-10: Endnu en sejr.
Idag blev anden afdeling af årets Danisco Cup løbet, på ruten i Risskov, en kurperet rute, med masser af sen og is, men det gik alligevel rigtigt godt og Susanne tog årets anden sejr ud af to mulige.

17/1-10: Sejr i Danico Cup 1.
Susanne startede i dag det ny år (konkurrencemæssigt) på samme måde som hun sluttede det gamle, og som hun startede sidste år, nemlig med en sejr i den første afdeling af årets Danisco Cup. Susanne løb på 38.52 og havde et par minutter ned til nr. 2.
Sammen med sine to holdkammerater fra Fusion Århus, Kenneth og Henrik, tog de sejren i mixrækken for hold.

2009

31/12-09: Orbicon Cup 4, Sejr og løbende interview.
Susanne løb i dag, nytårsdag, den sidste afdeling af årets Orbicon Cup, og tog igen (som i de to første runder) sejren. Desværre var Susanne ikke til start i tredje runde grundet sygdom og tog derfor ikke den samlede sejr. Som noget nyt var Tv2 Østjylland idag ude og filme og en reporter i god form løb et kort stykke med Susanne mens hun blev interviewet... Interviewet blev brugt i 19.30 udsendelsen og kan ses her: http://www.tv2regionerne.dk/?id=521632&r=7.
Dermed er året sluttet og Susanne er klar til et nyt år, som tegner rigtigt godt resultatmæssigt.
GODT NYTÅR.

14/12-09: Trek ny cykelsponsor.
Susanne har fået lukket en fordelagtig sponsoraftale med Trek Bikes Danmark, således hun næste år får muligheden for at køre på en af de hurtigste enkeltstartsrammer der findes på markedet, nemlig Trek Equinox TTX 9.8SSL og træne på en af de letteste og stiveste landevejscykler, nemlig Trek Madone 5 serie. Susanne ser frem til samarbejdet og glæder sig til at få prøvekørt de nye cykler.

13/12-09: Sponsornyt.
Der sker en del spændende nyt på sponsorfronten for tiden, bla. tegner det til at blive året hvor Susanne skal køre på nye cykler fra et af de store mærker, som blandt andet har en del Tour sejre under bæltet :-) Mere information når aftalen er helt på plads.

28/11-09: Powerman World Ranking 2008/2009.
Så er verdensranglisten for Powerman serien 2008/2009 gjort op og Susanne indfriede endnu et af sine mål ved at slutte på 4 pladsen, en placering som giver gratis start i en de fleste af Powerman stævnerne i 2010, nu gælder det bare om at holde og forbedre placeringen næste år :-)

24/11-09: Orbicon Cup 2.
Så er anden afdeling af Orbicon cuppen løbet og også denne afdeling vandt Susanne, og denne gang i en tid på 39.31, som tyder på at formen hurtigt kommer tilbage.

8/11-09: Sponsorer 2010.
Så er sponsorer og samarbejdspartnere for 2010 begyndt at komme på plads.
Susanne fortsætter med Jasper som træner, Fusion Århus, Maxim og Tekstiltrykkeren har sagt ja til at fortsætte samarbejdet, og derudover er Frisør TL-Design kommet med som ny sponsor. Der arbejdes stadig på at få flere aftaler på plads.
Træningen mod næste sæson er så småt begyndt.

18/10-09: Vejle ½marathon nr. 1.
Susanne løb idag vejle ½marathon for lige at se hvad der var i benene inden en uges træningsfri og derefter opstart på træningen mod næste sæson.
Det blev en rigtig god præstatio og Susanne vandt løbet klart i tiden 1.23.33.
Næste uge er som sagt helt uden træning og derefter starter opbygningen mod næste sæson.

6/9-09: Powerman Zofingen nr. 13.
En glad og træt Susanne kom idag i mål på en 13 plads i Powerman Zofingen som er den længste og hårdeste af Powermanstævnerne... dagen var desværre præget af lidt astmaproblemer på sidste tredjedel af cykelturen, men ellers en absolut godkendt præstation. Mere følger.
Stævnet blev for i øvrigt præget af at Joerie Vansteelant som kørte stævnet for første gang satte en eftertrykkelig stævnerekord med mere en 8 minutter, og havde ca. 15 minutter til 2. pladsen.

3/9-09: På søndag går det løs.
Så er årets træning udført med bravour og nedtrapningen er i fuld gang, indil det på søndag går løs med Powerman Zofingen. 10km. løb - 150km. cykel - 30km. løb står menuen på og starten går søndag morgen kl. 8. Umiddelbart har Susanne vist rigtigt gode takter i træningen, og hvis ellers alting klapper med energiindtag, disponering osv, tegner det til at blive en rigtig god dag for Susanne.
Stævnet kan formentligt følges live på www.powerman.ch

10/08-09: Tredjeplads Powerman Belgien
Den gode stabile træningsperiode hen over sommeren udmøntede sig søndag i en tredjeplads til Powerman Belgien i et ræs med både op og nedture.
Planen var fra starten at Susanne skulle prøve at presse de andre piger lige fra start og styre løbet, det lykkedes også til fulde og Susanne tog teten på hele første løbetur i et tempo som kun tre piger kunne følge, et hurtigt skifte og Susanne havde 15sek. ned til nr. to på starten af cyklingen. På anden runde (af 4) kommer en engelsk pige op til Susanne, de kører sammen men på tredje runde sker det lidt uforståelige at Susanne får en penalty (ca. 400m. ekstra løb på anden løbetur) for ikke at falde hurtigt nok tilbage da det første store herrefelt overhaler !? dette knækker moralen lidt og Emma Dews fra England for et hul på ca. 1½minut på den resterende del af cyklingen. Da Susanne har taget sin penalty på anden løb kommer hun til at løbe med nr. tre men Susanne har fået lidt for lidt energi på cyklen og er lidt nede efter sin penalty, men holder en rigtig fornuftig tredjeplads hjem.
Nu er der et Powerman stævne tilbage i denne sæson, nemlig det store sæsonmål i Zofingen, og med ræset igår ser det rigtigt fornuftigt ud.
Udover Susanne deltog fra Danmark, Aksel Nielsen og Søren Bystrup som også havde rigtigt gode ræs med hhv. en 4 og en 5 plads.

31/7-09: Klar til anden halvdel af sæsonen
Så er sommerferien gået og med en Juli måned med mere træning end nogensinde før er Susanne klar til først Powerman Belgien (næste weekend) og sæsonens helt store mål Powerman Zofingen(først i september).
Juli måned bød således på ikke mindre end 1684km. cykling og 389km. løb fordelt på ialt 81 timers træning (19.16 timer i snit/uge).
De sidste 10 uger har i gennemsnit budt på 293km. cykling og 72km. løb og alt peger imod superform, så det bliver spændende at se hvad træningen kan omsættes til næste weekend i Belgien.

31/5-09: Sejr i Århus Halvmarathon
Planen om at køre Haderslev Duathlon idag blev ændret til at løbe halvmarathon på hjemmebane her i Viby.
Århus 1900 atletik har i denne weekend arrangeret Veteran EM i halvmarathon, 10km. landevej, 10km. kapgang mm. og i forbindelse med halvmarathonløbet lørdag var der også arrangeret et motionsløb, og her valgte Susanne at teste udholdenheden.
Planen var at løbe 4.00pr. km. de første 10km og herefter se om der var noget i benene. Susanne kom i mål i 1.24.20 og holdt dermed planen til fulde, med masser af overskud. Denne tid var nok til en sikker sejr med 9minutter og en 7plads blandt alle deltagere. Nu begynder grundtræningen op mod Zofingen med masser af distancetræning :-)

18/5-09: Tredejplads i Powerman Tyskland
Søndag blev der kørt Powerman Tyskland i byen Falkenstein i det sydøstlige Tyskland, et område med masser af "bjerge" og godt solskinsvejr, og det var da også lige hvad der prægede dagen, bakker og solskin. Blandt andet kan det nævnes at der på de føste 15,5km. løb var 450 højdemeter, op ad bakke ud til et vendepunkt og nedad bakke hjem... ligeledes var der på cykelruten 1200højdemeter, fordelt på de 64km (2x32km) blandt andet var der 2km. stigning med gennemsnitlig 13-14%, og en længere 4km stigning med ca. 10%. Ruten mindede således en del om Zofingen som Susanne skal køre senere i år.
Det var absolut Susannes dag og hun kørte vel nok sin bedste Powerman nogensinde og blev belønnet med tredjepladsen, efter en ekstremt hurtigt løbende tysk pige, og Mariska Kramer fra Holland som sidste år blev nr. 3 til VM lang duathlon, men kun 1.40 fra førstepladsen og 45sek. fra 2 andenpladsen.
At ruten var kurperet kan blandt andet illustreres med et løbesplit på første tur på 33/29 minutter hhv. ud til og hjem fra vendepunktet, og en cykeltur med 29km/t i snit.
Hos herrerne vandt Jason Spong fra Sydafrika klart. Susannes klubkammerat fra Århus, Søren Bystrup, var eneste danske herre, og fik en fin 6 plads.

8/5: Nr to til DM kort duathlon
Susanne blev i dag nr. til DM kort duathlon som blev afholdt i Støvring lidt syd for Aalborg. Løbet kørte lige efter bogen for Susanne, men desværre var Line Jensen fra Odense lige en tand for stærk på en lang bakke som skulle forceres 4 gange på cyklingen, og hun fik et hul som Susanne ikke kunne lukke på anden løbetur. Nr. 3 i racet blev Karina Ottesen fra København. Herrenes race blev vundet af Rasmus Henning, foran Chris Fischer og Aksel Nielsen.
For i øvrigt et rigtigt godt arrangeret stævne af Aalborg Triathlon Klub, for både atleter og tilskuere, specielt var den helstegte pattegris et hit blandt mange :-) 

26/4-09: Sejr i Vejle
Susanne kørte idag Vejle Duathlon for at få en gang hurtighedstræning og se om der var liv i benene kun en uge efter Powerman Holland.
Alt kørte lige efter planen og Susanne vandt klart i en godkendt tid.

21/4-09: 4 plads med superrace i Powerman Holland
Søndag blev der kørt Powerman stævne i Horst i Holland, og som sædvanligt fristes man til at sige, var det det årets første topningsstævne for Susanne og med et rigtigt godt felt.
Susannes svage side i disse konkurrencer har længe været manglende mod og fart på første løbetur hvilket reelt set har betydet at podieplaceringerne var kørt allerede her, i år skulle der dog andre boller på suppen, og planen var derfor et lidt mere aggresivt udlæg og selvf. en kraftig forbedret løbeform, og planen lykkedes næsten til fulde, sølle 25 sekunder var der til 2. pladsen efter 20km. cykling, desværre blev hullet ikke lukket helt, og podiepladserne kunne ikke nås på anden løbetur.
Alt i alt var det dog en konkurrence som til fulde levede op til forventningerne, og ved at sammenligne resultaterne med sidste års ( top 3 hos herrer og damer) kan det ses at Susanne har opnået en enorm forbedring.
Vinder hos damerne blev sidste års nr. 2 i den legendariske Hawaii Ironman, Yvonne Van Vlerken fra Holland, som var urørlig i alle tre discipliner, foran Camilla Lindholm fra Sverige og Ulrike Schwalbe fra Tyskland.
Hos herrerne var Joerie Vansteelant fra Belgien tilbage på sejrsskamlen efter et par års fravær. Susannes gamle træner Aksel Nielsen fra Aalborg lavede en rigtgi flot tredjeplads i det skrappe felt og klubkammeraten Søren Bystrup blev nr. 6.
Mere info på www.powerman.nl
Lidt tal for nørderne :-)
Stævnet var 14,3km løb - 59km cykel - 7,5km løb-
Tiderne var: 53.56 - (1.07) - 1.41.31 - (0.52) - 29.21 = 3.07.01 (tider i parentes er skiftene).
Første tur blev løbet med 3.46min/km, cykelturen var med 35,2km/t og andet løb var med 3.54min/km 
Susanne var i år 14,8% efter vinderen for herrerne og 12,8% efter 3pladsen for herrerne, sidste år var hun 17,5% efter herrernes vinder og 15,5% efter herrenes 3plads.
I år var differensen til hurtigst løbende dame på første tur på 2.13 sidste år var den 3.36 (og hurtigste dame var hurtigere i år !!!)
Sidste års sluttid var 3.11.31 for Susanne, mens herrernes tider var ca. de samme som i år, altså 4.30 bedre ialt til Susanne. Alt sammen tal som tyder på at det går i den rigtige retning.

06/04-09: Sejr i sæsonstart.
Søndag blev duathlonsæsonen skudt igang, som sædvanligt fristes man til at sige, i Jels, og igen engang blev det til en sejr til Susanne i sæsondebuten, i en rigtig fin tid som viser at formen er på helt rette vej.

03/04-09: Ny stor PR i Danisco Cup.
Torsdag aften blev sidste afdeling af Danisco Cuppen for i år løbet som et byløb, omkring Århus Musikhus, og det blev til en stor PR og en andenplads til Susanne.
Tiden blev 37.19 på en DAF og kontrolopmålt rute, og det indikerer jo med alt ønskelig tydelighed at formen er lige hvor den skal være her lige inden sæsonen starter.

22/3-09: DM 10 km. landevej.
I dag søndag blev der løbet DM 10km. landevej i Århus og Susanne deltog for at få en god gang træning. Chancen blev taget med et lidt hårdt udlæg for at komme med en gruppe, dette kostede senere lidt, men det blev dog alligevel til en flot pr. med 37.50 så en indikation af en rigtig god form her inden starten af sæsonen.

11/3-09: Tøj tilbage fra trykken.
Så er det meste af årets trænings- og konkurrencetøj kommet tilbage fra trykken, og det ser godt ud... tjek billedarkivet for lidt smagsprøver.

8/3-09: Sejr i årets 4 Danisco Cup.
Søndag den 8/3 blev årets fjerde Danisco Cup løbet ved Århus Stadion. Susanne løb i 38.55, en ikke helt tilfredsstilende tid, men da der samtidigt i Riskov blev løbet DM kort Cross, havde en del af de hurtigere piger valgt dette løb og Susanne kunne tage sejren på lidt en off-day. Der er dog klare forbdringer at spore i forhold til de foregående år, ved at løbe under 39. på en ikke optimal dag. Næste løb er DM 10km. landevej, som forhåbentligt kan byde på en ny pr.

3/3-09: Tekstiltrykkeren med som sponsor
Tekstiltrykkeren som er beliggende i Randers er kommet med på sponsorsiden, de sørger for at alt trænings- og konkurrencetøjet bliver trykt med de rigtige logoer og navne. God og proffesionel service.

7/2-09: Fødseldag, ny sponsor og afslutning på grundtræning
Susanne har fødselsdag og træder ind i de rigtigt voksnes rækker med 30 år, dagen blev fejret med 4 timers træning og besøg af famillien.
Som en lille ekstra fødselsdagsgave faldt en sponsoraftale med Garmin på plads, sådan at Susanne i 2009 skal bruge deres Forerunner 405 til at holde styr på intensitet, hastighed og distance under træningen.
Denne uge var samtidigt slutningen på grundtræningen som blev afsluttet med to "Big Weeks" med hhv. 14 timers cykling og 60km. løb i den næstsidste uge og 7 timers cykling og 110km. løb i den sidste uge mod de normale ca. 9-10 timers cykling og 75km. løb pr. uge.

4/2-09: Danisco Cup 2 - En tredjeplads
Det andet løb i år var igen en afdeling af den Århusianske Danisco Cup, Susanne løb 39.23 en godkendt tid på en hård rute. Løbet blev vundet af Sara Sig i 38.05. mere omkring løbet, samt resultater og billeder kan ses her: www.aarhusmotion.dk

11/1-09: Årets første løb - Årets første sejrRækker tunge
Årets første træningsløb var 1. afdeling af den Århusianske Danisco Cup, som blev afviklet omkring Marselisborg Hallen, med mål inde i selve hallen.
Susanne vandt kvindernes 10km. i en tid lige omkring 38.45, en tid og et løb som var lige i skabet på denne årstid og med de aktuelle forberedelser. Mere omkring løbet, samt resultater og billeder kan ses her: www.aarhusmotion.dk

9/1-2009: Sponsorer.
Så er de første sponsoraftaler for 2009 på plads.
Jeg er glad for at have fået muligheden for at fortsætte med at køre i Fusion Tøj med god hjælp fra Mathias og Michael i Fusion Århus.
Maxim vil i 2009 sørge for at jeg altid har muligheden fro at restituere og have de rigtige energiprodukter til træningen, jeg ser frem til at arbejde med deres produkter.

4/1-2009: Skiferie.
Så er Susanne hjemvendt fra Skiferie i Alpe D´ Huez og "den rigtige træning" frem mod årets mål kan begynde...